פסוריאזיס

אחת מן המחלות שהמודעות אליה הולכת ועולה בשנים האחרונות היא הפסוריאזיס. פסוריאזיס או בשמה העברי, ספחת, היא מחלה אוטואימונית כרונית שבה תאי העור מתחלפים בקצב מוגבר. רבים מחולי הפסוריאזיס מפתחים גם תופעות נלוות כמו דלקת פרקים. הנראות של הפסוריאזיס יכולה לבוא לידי ביטוי באופנים שונים, דוגמת כתמים על העור בצבעים סגול אדום, קשקשת, ועוד.

הסובלים ממחלת פסוריאזיס לרוב מתביישים במראה החיצוני שלהם ונוטים להסתיר את התסמינים של המחלה. אמנם, המודעות לבעיה זו הולכת וגוברת אולם יחד עם זאת, במקרים קיצוניים היא עדיין מביאה לתוצאה לא נעימה ומשפיעה רבות על הנראות החיצונית של האדם. במקרים קיצוניים האדם יכול להתכסות כתמים לכל אורך גופו, כך שרוב שטחי העור על גופו אינם אלא מהווים רצף של כתמים סגולים אדומים או כחולים במקצת.

הגורמים למחלה לא ידועים באופן ודאי אולם יש מספר גורמים הידועים ככאלה שיכולים לגרום להתפרצות של פסוריאזיס. גורמים אלו כוללים טראומה שעוברת הקיבה או מערכת העיכול, המביאה להתפרצות המחלה. מצבי לחץ המביאים את האדם לחוש לא נעים, תפקוד כבד לא תקין, בעיות במעיים, צריכת אלכוהול ושומנים מן החי במידה רבה, עישון בקרב נשים ועוד. יחד עם זאת, הסיבה העיקרית והישירה למחלת הפסוריאזיס טרם נמצאה ויש רק תסמינים ותופעות קשורות אשר ידוע כי הם מעלות את הסבירות להתפרצות המחלה.

ישנם ביטויים שונים של מחלת הפסוריאזיס ולא תמיד היא באה לידי ביטוי באותו אופן. חולים שונים עוברים תהליך כלשהו עד שהם מאובחנים כחולים בפסוריאזיס. הטיפול במחלה כולל מספר אפשרויות ורבדים שונים של התייחסות. רבים מהלוקים במחלת עור זו מגיעים לטיפולים קבועים בים המלח, שכן נמצא כי מלחי ים המלח מביאים לריפוי של המחלה או לדעיכת התסמינים שלה. כמו כן, ישנם שלושה סוגים עיקריים של טיפולים: מקומי, מערכתי וטיפול בים המלח כפי שהוזכר.

הטיפול המקומי בפסוריאזיס כולל סטרואידים ואנלוגים שונים של ויטמינים ספציפיים, הטיפול המערכתי במחלה כולל טיפול תרופתי של תרכובות שונות ואילו הטיפול הפוטתרפי כולל ביקורים בים המלח. חולים מדווחים כי שילוב של שלושת הטיפולים מביא לתוצאות משביעות רצון.