פיתוח - אב טיפוס

לפני כל המצאת פטנט רשום, על הממציא יש לבצע מודל אב טיפוס. יש לבצע את הבדיקות הנחוצות, בכדי לזהות קשיים אשר עשויים לצוץ. למעשה המודל הינו הדגם הניסיוני הראשוני של מוצר תעשייתי חדש. רבים מהממציאים, משתמשים היום בתכנות תלת ממדיות על מנת ליצור את המוצר הניסיוני הראשון שלהם.על מנת לא להפסיד כסף רב בפיתוח של מודל ניסיוני ראשון של פטנט, מומלץ לפנות אל חברה מקצועית שמסייעת לבנות ולבחון מודלים ניסיוניים ראשונים.

לפני שאנו בונים אבטיפוס, עלינו לשאול את עצמנו מהן השאלות שניסוי זה אמור לענות עליהן? רק לאחר שנדע מה אנו למעשה מחפשים, נוכל להתחיל לתכנן את המודל הניסיוני הראשון על הצד הטוב ביותר ולהפיק ממנו את המרב.

בחינת אב טיפוס לפני פיתוחו

לאחר שבחנו את אבטיפוס,וקיבלנו תוצאפיתוח - אב טיפוסות מניחות את הדעת, זה לא אומר כי המוצר אכן הצליח, אבל מצד שני, תוכלו להיות בטוחים שאתם נמצאים במקום בטוח הרבה יותר מאשר לפני שבדקתם את המודל הניסיוני הראשון שלכם. חברות, אשר יוצרות את אבות הטיפוס, שומרות על סודיות המוצר היות ומדובר על פטנטים מוגנים. יש לציין, כי משרד הפטנטים, לא בהכרח דורש המגה של מודל ניסיוני ראשון לפני רישום הפטנט ולכן, ניתן יהיה לרשום את הפטנט כאשר לומדים את האבטיפוס עצמו, כגון: תכונות, מאפיינים וכל זה, לאחר שמבצעים בו שינויים בהתאם.

שיטות נוספות לבניית אבטיפוס

קיימות שיטות נוספות לבנייה של אבטיפוס כמו למשל באמצעות חיתוך בלייזר, CNC- עיבוד שבבי, הדפסה תלת ממדית, שכפול בתבניות ועוד. כל השיטות הנ"ל מתאימות לעבודה עם חומרי גלם כמו למשל MDF פלסטיק, גומי ועוד. רמת הדיוק משתנה משיטה אחת לשנייה. יש לדאוג לצוות מהנדסים שיהיה אחראי על ייצור המודל הניסיוני הראשון, תוך שהצוות יתחשב במגבלות, יתרונות וכן, חסרונות שקיימים בכל שיטה. באופן זה, ניתן יהיה למצוא את השיטה הטובה ביותר לבנייה של מודל שיצליח. גם בכל הנוגע לעיצוב, מנסים להתקרב למוצר הסופי. החיסרון הבולט, הינו שאב הטיפוס יהיה מעוצב אך עדיין לא באופן מוחלט וסופי. תוכלו לפנות לחברות שונות העוסקות בבנייה נכונה של מודל ניסיוני ראשוני לפני שיהפוך לפטנט.