קרוז לאירופה

כשאנחנו חושבים על נופש בקרוז, סביר להניח שאנחנו חושבים על שייט לקריביים, שייט לארצות הברית, חופי אפריקה, חופי המזרח הרחוק, מקומות רחוקים ונחשקים, מקומות שיש בהם חופים מרהיבים, מקומות אליהם אנחנו נרצה להגיע בקרוז ולא דווקא בטיסה.

אך האמת היא, שמרבית הקרוזים אליהם יוצאים הישראליים ובכלל, מתרחשים באירופה, במקומות קרובים. ההסברים לכך מאוד פשוטים, זה נוח, זה קרוב, והכי חשוב, יש לא מעט מקומות אליהם אפשר לצאת בקרוז. אנחנו לא צריכים לחפש מקומות רחוקים מדי, אנחנו יכולים באמת למצוא מגוון רחב של מקומות קרובים ולהגיע אליהם באמצעות שייט בקרוז.

לפני שנציג כמה דוגמאות של מקומות כאלה, חשוב להדגיש נקודה משמעותית עבור היוצאים מישראל לקרוז באירופה. למרות שבישראל יש רצועת חוף מאוד מרשימה ועל הרצועה הזאת יש שני נמלים אליהם מגיעות ספינות שונות, בפרט ספינות קרוז, הרי שמרבית הקרוזים לאירופה אינם יוצאים מישראל אלא מנמלים שונים ביבשת ולכן, לפחות את המעבר אל הנמל באירופה, צריך לבצע בטיסה. הסיבה לכך מאוד פשוטה, אין טעם שהספינה תצא מישראל כשרוב הנוסעים הם אירופאיים או מגיעים ממקומות אחרים ולא מישראל.

היכן אפשר לערוך קרוז באירופה

אנחנו יכולים לחלק את רשימת הקרוזים למגוון מקומות. למשל, אנחנו יכולים למצוא קרוזים שיוצאים לים התיכון, קרי, יוון, כרתים, קפריסין, איטליה וכן מקומות קצת יותר רחוקים כמו ספרד.

כמו כן, אנחנו יכולים לצאת לקרוז באירופה לצד המערבי של היבשת, קרי איי בריטניה, צרפת, איסלנד. אנחנו יכולים לצאת לקרוז לצפון אירופה, מדינות סקנדינביה, נורבגיה, שבדיה וכדומה, וכן אנחנו יכולים לצאת לקרוז בתוך היבשת, דרך שייט נהרות, למשל בגרמניה ואוסטריה, הולנד, ומקומות אחרים.

באופן טבעי, כל מסלול של קרוז ביבשת בנוי בצורה שונה, כולל מספר שונה של מדינות, נקודות עגינה שונות, ובאופן טבעי, גם כל קרוז כזה מתבצע באמצעות ספינה מסוג אחר, בהתאם לכמות הנופשים ובהתאם למקום בו הספינה אמורה לעבור, יש הבדל בין ספינות קרוז שעוברות בים לבין כאלה שעוברות בנהרות בסדרי גודל כאלה ואחרים.