אבחון דידקטי

כאשר ילד מגיע לגיל בית הספר, מתגלים לעיתים תופעות שונות אשר מחייבות בדיקה. כאשר הילד חייב פתאום להתאים את עצמו למסגרת הבית ספרית, הוא אמור ללמוד לכתוב ולקרוא ולבצע מטלות ומשימות שעד כה לא היה מורגל בהם, או אז עלולים לבצבץ ולצאת לאור לקויות שונות שלא ניכרו עד כה.

אבחון דידקטי זו אבחון שאמור לבחון מהם הקשיים אשר מהם סובל הילד ובהתאם לכך יתאימו לו את תכנית הלימודים או לחילופין, הטיפולים.

את מי שולחים לאבחון דידקטי?

למעשה כל ילד שעולה לכתה א', עשוי לסבול מקשיים ברמות שונות. זה לא חייב להיות קשיים ברמה היסטרית, אך זהו תהליך די נורמטיבי כאשר ילד עובר ממסגרת משוחררת של גן ילדים למסגרת נוקשה יותר של בית ספר, הרי שטבעי ביותר כי יתעוררו קשיי מעבר.

אך כאשר הקשיים בולטים מעבר לסטנדרט, המורה בכיתה מבחין כי מדובר בפערים משמעותיים ביחס לבני הכיתה או פער בין היכולות השכליות של הילד לבין התפקוד שלו בפועל, הרי שמצד בית הספר תהיה הדרישה לערוך אבחון דידקטי לילד.

הילדים של היום מאובחנים יותר

בעבר היו הילדים שסבלו מהבעיות הדידקטיות השונות, מוגדרים כילדים הרעים של הכיתה. הם לא הצליחו להשתלב, לא הצליחו באבחון דידקטילימודים והפריעו למהלך הלימודים. הדרך לטיפול בילדים הללו כלל הרבה עונשים, יד קשה ולא הרבה מעבר זה.

היום אנחנו יודעים ש'אין ילד רע. יש ילד שרע לו'. ילד שרע לו הוא ילד שיוציא את האנרגיות שלו באופן שלילי.

כאשר עולה חשד כי התלמיד סובל, ההתנהגות שלו המשדרת מצוקה, הוא יופנה לאבחון דידקטי.

אבחון זה לאו דווקא סיפור יקר

יש הורים שנרתעים מהדבר ולא ממהרים לבצע את האבחון הנדרש רק בגלל המחירים היקרים בשוק.

אז אם אתם כאן, תוכלו לשמוע על מחירים נוחים בהרבה ביחס לכל המתחרים שלנו. אנחנו מבינים כי האבחון הוא לעיתים כמעט בגדר של 'פיקוח נפש'. אם לא נערוך אבחון, הילד ימשיך לסבול עד כדי פליטה ממסגרת הלימודים.

אז אפילו אם רק נדמה לכם שישנה בעיה, אל תהססו. אבחון דידקטי או אבחון פסיכודידקטי יאשר או ישלול את החשש ואתם תוכלו להיות רגועים.