זכיינות

אנשים רבים מעוניינים לצאת מהמשבצת המוכרת, כגון להיות עובדים שכירים שנים באותה חברה, כך שהם יעדיפו ללכת על תחום של זכיינות. קחו לשל אדם אשר מעוניין לפתוח עסק בתחום המזון. יש להשיג אישורי כשרות, אישורים ממשרד הבריאות ועוד. כאשר מדובר על רשת זכיינית של מזון, לא תצטרכו להתאמץ, היות ולרשת יש את האישורים הדרושים. זכיינים רבבים, מצאו כי ניהול סניף של רשת מזכה, הינו פתרון יעיל, מבלי ליטול סיכונים מיותרים.

יש לציין כי גם בעל עסק וגם מי שהופך לזכיין, יצטרך להוציא הוצאות שונת ורבות על בית העסק לש, אך  לפחות ההשקה היא בטוחה יותר כאשר הזכיין למעשה נהנה מכל היתרונות של עסק בועט וקיים, רק בגלל המותג השם והמוניטין של החברה המזכה. היום עסקים רבים נפתחים בשיטת זכיינות, היות והשיטה הזאת כבר מוכח בישראל מזה שנים רבות

האם שיטת הזכיינות מתאימה לכל אחד?

התשובה היא בפירוש לא, ישנם אנשים שמעוניינים לתת דרור לניהול, ליצירתיות לרעיונו חדשים בעסק, מה שאינו מתאפשר בשיטת זכיינות. אדם שהוא מבקש להיות זכיין, עליו לדעת, כי הוא יהיה חייב להתנהל על פי נהלי החברה או הרשת המזכה. יש להשתמש בסל המסחרי  של החברה המזכה, לרכוש את המוצרים מספקים קבועים של הרשת המזכה, להתנהל על פי הנהלים הקבועים ועוד.

יש לציין, כי זכיינות, מוגבלת בזמן ויש לחדשה  בכל פעם בנוסף, זכיין שאינו מצליח לנהל  את העסק ואינו עומד בדרישות החברה או הרשת, או שאינו עמד ביעדים הכספיים, החברה המזכה תסגור לו  את העסק על פי שיקוליה.

שקלו את היתרונות והחסרונות  בשיטת הזכיינות

ישנם רבים שיוצאים לפנסיה מוקדמת ונושא הזיכיון עשוי לקסום להם, ראשית הדבר החשוב לעשות, הינו לשקול מה היתרונות מול החסרונות, להתייעץ ככל שניתן עם יועצים עסקיים ועורך דין המכיר היטב את התחום ואז ניתן יהיה להחליט אם אכן, עסק כזה מתאים לכם.  מומלץ, כי כבר תגבשו לכם באמצעות אנשי מקצוע לייעוץ עסקי, תכנית עסקית מנצחת. יש לשמור כי התוכנית העסקית, לא תנגוד לכללים הנוקשים של החברה המזכה.