מדרסים לנעליים

הרגליים נושאות את משקל של הגוף. הברכיים וכפות הרגליים עומדות בלחצים גבוהים מאוד בעת עמידה, הליכה וריצה. כאשר כפות הרגליים אינן בנויות היטב, שנוצרו בהן בעיות אורתופדיות מחבלות אזי עלולות להתעורר בעיות שונות. אחת הבעיות העיקריות היא חלוקת העומס  שאיננה מאוזנת לשתי הרגליים. במקרים כאלו, עלולות להתעורר דלקות בכף הרגל ובברכיים, כאבים בהן, מתיחות של גידים ורצועות וכדומה. סימפטום נוסף שעלול להתפתח הוא כאבי אגן וגב ועוד. במקרים כאלו, ימליצו אורתופדים להשתמש במדרסים אשר יפתרו את הבעיות, יימנע החמרה שלהן והתפתחות אחרות חדשות.

כפות רגליים אינן מאוזנות בגלל מצבים מולדים אבל גם ממקרים של חבלות ותאונות או עקב התפתחות סכרת מתקדמת אשר פוגעת בנימי הדם. מצבים מולדים נפוצים הינם קשת גבוהה אשר בעקבותיה נוצר משטח דריכה קטן, יחסית,  או בגלל רגל שטוחה (פלטפוס) שבה קיימת צניחה של הקשת האורכית של כף הרגל.  בכל המצבים הללו, ובאחרים נוספים, יש צורך בהתאמת מדרסים אישית הפותר כל בעיה ספציפית. הפתרון הינו חכם מאוד, מצליח לתקן את המצב וגורם לגוף להיות מונח על מנח יציב ומאוזן.

חשוב לבחור נכון

תהליך הכנתם הינו מורכב. המטופל מגיע למכון האורטופדי או חנות אורטופדיה לאבחון. הבדיקה יכולה להיערך במספר דרכים. הפופולאריות הן: בדיקה ממוחשבת שבו האדם הולך על הליכון ובאמצעות חיישנים שונים בודקים את צורת וזווית ההליכה. בדיקה אחרת היא ייצור תבנית כפות הרגליים באמצעות חומרים דוגמת ספוג מיוחד ותחבושות גבס. יציקת תבנית  מסייעת לבנות את המדרס העשוי מחומרים פולימרים מיוחדים בעלי תכונות של בולמי זעזועים. עוביים הינו כשני ס"מ ואורך חייהם הוא כשנתיים עד שלוש. לאחר מכן, הם מאבדים מתכונותיהם הטובות ויש לרכוש חדשים.

מעבירים מדרסים מנעל אחת לשנייה והם מוכנסים במקום הרפידות המקוריות המגיעות בנעליים. בעת הרכישה יש לבדוק אם הנעליים מותאמות לשימוש בהם. יש צורך להשתמש בהם כל העת  והחשיבות אך גוברת לספורטאים העוסקים במקצועות ריצה, הליכה, משחקי כדור, סקי וכדומה, לרקדנים, לעובדים העומדים רבות על רגליהם ועוד. מומלץ לבקש הכנתם אצל מומחים לנושא שהינם בעלי מוניטין רב. הם מספקים אחריות מוצר בת מספר שנים. האיכותיים שביניהם ישפרו את איכות החיים.