רכיבה טיפולית

אם אי פעם יצא לכם להתקשות בלהתחבר חברתית ואישית עם אנשים סביבכם, אז דמיינו לעצמכם שישנם אנשים שזהו הקושי העיקרי שמלווה אותם בחיים. עבור אנשים המתמודדים עם בעיות של קשב וריכוז וקשיים חברתיים, ישנם ב-2020 כבר מגוון של טיפולים. אנחנו מזמינים אתכם להכיר את עולם הרכיבה הטיפולית.

עולם הרכיבה הטיפולית הוא רחב. בתוכו ישנן שיטות שונות של טיפול, שמתבצעות באמצעות תמיכה וביסוס בתאוריות שונות מעולם הפסיכולוגיה. לרוב, מעולם הפסיכולוגיה הקוגניטיבית. למי שפחות מכיר, הפסיכולוגיה הקוגניטיבית גורסת כי פעולות מובילות לשינוי של דפוסי חשיבה במוחנו. במילים אחרות,FAKE IT UNTIL YOU MAKE IT.  בואו נכיר יותר לעומק את הנושא.

חוות רכיבה טיפולית – מה חשוב לדעת לגביהן?

מחפשים אחר חוות רכיבה טיפולית ולא מוצאים אחת? ובכן, בארץ ישנן לא מעט חוות טיפוליות מסוגים שונים ובמיקומים שונים בארץ, ככה שהבחירה היא לחלוטין בידיכם. ובבואכם לקבל את השירות של הרכיבה הטיפולית, אתם בוודאי תשאלו את עצמכם באם שיטות אלו עוזרות לאנשים עם קשיים, או לא.

ובכן, אין כאן כלל אצבע. בעוד שהשיטה של רכיבה טיפולית יכולה מאוד לסייע לאדם מסוים, עבור אדם אחר ייתכן שההשפעה תהיה מינורית. בחיים כמו בחיים, ובמדע כמו במדע, הכללים משתנים מאדם לאדם. רכיבות טיפוליות יכולות להיות בדיוק מה שיושיע אנשים מסוימים ממקומות חשוכים של קשיים חברתיים, אך עבור אנשים אחרים הרכיבה הטיפולית לא תהווה השפעה מכרעת על ההתמודדות עם קשיים כאלו ואחרים.

שיטות מגוונות לטיפול בקשיים חברתיים ובעיות קשב ב-2020

בכל מקרה, אם לבסוף אתם מחליטים כי הרכיבה הטיפולית היא לא המזור לבעיותיכם או לבעיות הילד, זכרו כי בימינו קיימות שיטות שונות להתמודדות עם קשיים. תמיד תוכלו לנסות לאתר פסיכולוג מסוג כזה או אחר, לפעמים קאוצ'ר (מאמן).

אגב, כדאי לדעת, ישנם גם אנשי מקצוע המוגדרים בתור פסיכולוגים של ספורט. פסיכולוג הספורט עשוי להיות פתרון מעולה עבור ילדים אשר מתקשים לתפקד בפן החברתי של החיים, ומעוניינים לשפר את יכולותיהם החברתיות באמצעות הספורט.

בכל מקרה קבלו ייעוץ מקצועי ואל תסתפקו באינטרנט

בכל מקרה, בין אם אתם הולכים על שיטת טיפול כזו או אחרת, כמובן שאנחנו ממליצים לכם לקבל ייעוץ רפואי, או ייעוץ מקצועי בלבד. אינטרנט, עם כמה שהוא יכול להיות אינפורמטיבי, הא גם מטעה וחסר במידע. בסופו של דבר, אל תתפשרו על איכות החיים שלכם ולא על איכות החיים של ילדיכם.

אם מישהו צריך סיוע מקצועי או רפואי, יש להעניק לו אותו. אל תשכחו שעל קשיים ניתן גם להתגבר! אם לא רכיבה טיפולית, אז ישנן מגוון של שיטות אחרות להתמודדות עם קשיים. בבגרות, כולם מודים על כך שהם טיפלו בקשיים בגיל קטן. נסו שלא "לסחוב" אתכם התמודדויות מהסוגים האלו במשך שנים. בהצלחה!