תכנון פיננסי

אנשים רבים שמוצאים את עצמם שקועים בבעיות כלכליות שונות, יודעים להסביר זאת בדיעבד, בתיכנון לא נכון. כלומר, הם לא ידעו כיצד לתכנן את עתידם הכלכלי בצורה חכמה, ולכן הם לא חסכו מספיק כסף או השקיעו אותו בצורה לא חכמה.

מה שיכול למנוע מצב כזה, הוא תכנון פיננסי אישי. כלומר, לייצר תוכניות שונות אשר מאפשרות לנו לתכנן בצורה חכמה את העתיד שלנו, דרך שימוש נכון בכסף שעומד לרשותנו וכן דרך רכישת מוצרים פיננסיים רלוונטיים עבורנו.

מה זה תכנון פיננסי?

הרעיון של תכנון פיננסי אישי, הוא לתכנן בצורה חכמה ונכונה את העתיד הכלכלי שלנו על בסיס כלים ספציפיים. בשביל לתכנן את העתיד הפיננסי שלנו, אנחנו צריכים לפתוח תוכניות חיסכון, קופות גמל, לרכוש ביטוחים מתאימים, כל דבר שיכול להבטיח לנו ביטחון כלכלי לעתיד.

מי צריך תכנון פיננסי?

בעקרון, כל אחד מאיתנו צריך לבצע תכנון פיננסי אישי. לא משנה אם הוא עצמאי או שכיר. מאחר ואנחנו לא יכולים לדעת מה יקרה בעתיד, האם נוכל לעבוד בצורה סדירה עד הפנסיה וכן אנחנו לא יכולים לדעת איך תיראה הפנסיה, אז אנחנו חייבים לתכנן ולהגיע מוכנים לימים אלו.

חשוב שהתכנון ייעשה כשאנחנו גיל צעיר, שיש לנו את היכולות והמשאבים להשקיע, כך נוכל לייצר לעצמנו משאבים טובים לעתיד. אם נחכה עם זה, היכולות שלנו יצטמצמו ולא נוכל לחסוך או לרכוש כלים פיננסיים שיעזרו לנו.

מה ההבדל בין מתכנן פיננסי וסוכן ביטוח

כל אחד מאיתנו מכיר את תפקידו של סוכן ביטוח. מטרותיו למכור לנו פוליסות ביטוח שונות ובפרט פוליסות חיוניות לתכנון פיננסי אישי נכון, בין אם אלו פוליסות לביטוח חיים, פוליסות בריאות וכדומה. אך לצד סוכן ביטוח, אנחנו יכולים למצוא מתכנן פיננסי שיכול להציע לו סט שירותים נרחב יותר.

מתכנן פיננסי הוא אדם בו אנחנו יכולים להיעזר לצורך תכנון פיננסי ארוך טווח, בהיבטים שונים. למשל, אנחנו יכולים להיעזר בו לצורך בחינה ובדיקה של פוליסות ביטוח, קרנות השתלמות, תוכניות חסכון ועוד. חשוב להדגיש, מתכנן פיננסי יעזור לנו לבנות תוכנית אך הוא לא בהכרח ימכור לנו את המוצרים בהם נוכל להשתמש.

תהליך התכנון הפיננסי למה לצפות ומה חשוב לבדוק

על מנת לייצר תהליך פיננסי נכון, יש צורך לבדוק מספר נקודות, על פיהן גם יהיה אפשר לצפות לתוצאות מסוימות בעתיד:

ראשית, יש לבדוק אילו כלים ומכשירים פיננסים יכולים לעזור לנו, כמה נצטרך לשלם עליהם ומה התשואה שלהם.

שנית, אנחנו צריכים לבדוק, מה שווי ההשקעה שלנו לאורך זמן, והאם זה משתלם ביחס לרווח שנוכל להפיק מהם.

שלישית, חשוב לבדוק מה בדיוק נוכל להפיק מההשקעה, ביחס לאיכות החיים שלנו והצפי לגבי שכר עתידי או דמי פנסיה שאנחנו אמורים לקבל.